onsdag 4. juli 2012


Om historien kan jeg i grove trekk fortelle at den handler om to mennesker i et forhold hvor det etter hvert utvikler seg til det unaturlige. Etter hvert blir det unaturlige naturlig.
Begjær, makt, seksualitet, vold. og overflate er vel stikkord.
2 mennesker, forskjellig grunnlag og syn på ting.
De flytter til de dype Svenske skoger og der ute begynner en kronglet vei mot slutten som ender i en bygd på Østlandet 4 år etter deres første møte.
Jeg forsøker å beskrive og legge vekt på hvordan ting kan utvikle seg helt motsatt av forutsetningene for 2 mennesker midt i livet, frustrasjonen og tanker om partner som etter hvert ble en fiende.
Det er det psykiske som kanskje er fremtredende, men også en helt uforståelig fysisk nærhet.
Hvordan ting kan skje i et forhold hvor alt er pakket inn i en ”fasade”
Det handler om en evig maktkamp, men også dyp hengivenhet, blindhet.


Jeg skriver om et tema som er litt tabubelagt. Vi har alle hørt om kvinner som er kuet av menn.
Denne boken beskriver en kvinne som kuer sin mann. Historien er sann og selvopplevd.


Testleser-anmeldelser under herAnne Tidemansen (https://www.facebook.com/profile.php?id=866485374)
Skriver dette:


Hallo Vidar.

Da kommer tilbakemeldingen min på manuset KVINNEN.
Som tidligere skrevet var dette ett manus jeg nesten ikke klarte og legge fra meg.Man ble hele tiden dradd videre i fortellingen, og når man tenkte at "det kan ikke bli verre enn dette",så ble det jammen verre.Med det mener jeg at mange av de tingene KVINNEN sa og gjorde mot denne mannen var virkelig ille, og så eskalerte det hele tiden til det negative.

Underveis fikk jeg stor lyst til og ta tak i denne mannen, riste han våken og si "Hør her--ser du ikke hva hun gjør med deg.Kom deg vekk,unna,langt unna".
Det skumle er at det nok slett ikke er tafatte og underdanige personer som blir utsatt for dette men høyst oppegående mennesker med egne meninger .Er vel kanskje det som trigger mest til de som ønsker og psyke ned og styre personer.Det blir neppe gøy med noen som alt for lett lar seg forme.Tror de føler seier for hvert steg de ser partneren underkaster seg situasjonen.

Beskrivelsen av hva mannen kjente fysisk i ulike situasjoner er veldig godt skrevet.Kvalmen da han satt ved kjøkkenbordet og hørte knirken i trappetrinnene.Usikkerheten men tenningen på det seksuelle som for han var fremmed men pirrende at hun ville dele med han,oppgittheten og lysten til og tale henne i mot samtidig som sperren var der fordi han visste konsekvensene av det.
Man blir en trykk-koker som aldri slipper ut noe damp og vi vet at før eller senere vil det da eksplodere---i form av raseri eller sammenbrudd.

Dette er en bok som jeg tror vil snakke like mye til menn som kvinner.Det vanligste er at menn er de som vanligvis har rollen som KVINNEN i denne boken har.Man snakker ikke høyt om at mange menn lever med slike KVINNER.Kanskje mannen føler seg veik som blir utsatt for dette?
Håper virkelig at denne kommer ut til salg så mange kan se at de ikke er alene,gjenkjenner og kanskje får en del a-ha -opplevelser.

Terningkast 6 kan tatoveres hvorhen det måtte ønskes for denne forfatteren.
Lykke,lykke til og jeg blir av de første som løper til bokutsalget.Vil ha denne innbundet og i bokhylla :-)

MVH. leser på kvinnesiden som fasineres av menneskesinnet,litt saftig språk og direkte beskrivelser av situasjonen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FAKTA:
Flere menn på krisesentre
Det siste året har det vært en drastisk økning i antall menn på krisesentrene her i landet.

- Bare toppen av isfjellet, sier daglig leder i Norsk Krisesenterforbund Wenche Holmberg Nielsen.

- Jeg tror vi bare ser begynnelsen. Det er helt opplagt at det er et stort behov der ute. Flere - også vi som jobber med dette daglig - trodde vold i nære relasjoner var et rent kvinneproblem, og var skeptiske til å få menn inn i krisesentrene. Det har nå vist seg at dette er et problem uavhengig av kjønn og alder, sier Nielsen.

Større tabu
I 2011 var det nærmere 80 menn som var innom dagsentrene eller bodde på krisesentrene over tid. Dette skiller seg skarpt fra 2009, hvor det kun var ni menn innom i løpet av hele året. Økningen henger trolig sammen med krisesenterloven som trådte i kraft i 2010, hvor kommunene ble pålagt å tilby menn et likeverdig tilbud ved krisesentrene.

- Det er nok et enda større tabu for menn enn for kvinner å oppsøke krisesentre, fordi dette for mange ikke er forenlige med den stereotypiske mannsrollen, mener Nielsen.

Totalt oppgir 80 prosent av både menn og kvinner at de opplever psykisk vold i nære relasjoner, mot 65 prosent som oppgir at de opplever psykisk vold. Nielsen forteller at menn erfaringsmessig kommer oftest til krisesentrene på grunn av psykisk vold, men hun understreker at fysisk vold mot menn er mer utbredt enn mange tror.

- Når man hører om en mann som er offer for fysisk vold tenker mange: «Hvorfor tar han ikke bare igjen?», men det blir akkurat det samme som å spørre en kvinne «Hvorfor drar du ikke bare fra ham?». Vi ser at menn og kvinner er offer for den samme nedbrytingen av selvfølelsen og danner samme type reaksjonsmønster, sier Nielsen.

Ikke et kjønnsspørsmål
Den svenske forfatteren og foredragsholderen Glenn Forrestgate (45) ble utsatt for psykisk og fysisk vold av sin samboer i flere år og er en av de få som har vært åpen om situasjonen. I 2010 utga han boken «När mardrömmen ble sann». Forrestgates budskap er at bruken av fysisk og psykisk vold ikke er forbeholdt menn.

- Det finnes manipulerende mennesker overalt, dette har ikke noe å gjøre med hvilket kjønn man er.

Det som gjør at slik undertrykking av menn er mindre synlig er at det fremdeles er såpass tabubelagt. Det er ikke er «mannlig» å innrømme at man blir undertrykt av en kvinne, sier Forrestgate.

Forrestgate har i sin bok beskrevet hvordan den tidligere kjæresten mishandlet ham fysisk med slag og spark, og han problematiserer tanken om at menn bare kan slå tilbake. Han mener Norge er kommet mye lenger enn Sverige når det gjelder åpenhet, og mener politikken legger større vekt på å få problemet fram i lyset enn tilfellet er i Sverige.

- Dette handler om likestilling, sier Forrestgate.


http://www.ba.no/nyheter/irix/article6139012.ece

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nå er det ofte slik at bare vi ikke liker et menneskes adferd eller handlemåter kaller vi han/henne for psykopat. Ordet psykopat kan fort bli "utslitt" og vi kan dele det opp i mange undergrupper.
Hvilke grupper finner du på denne linken: http://www.vuxnaochpsykiskhalsa.se/file/helena-bingham.pdf

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Anbefalinger:

När mardrömmen blev sann: (Glenn Forrestgate)

http://www.pellebilling.se/2010/02/recension-nar-mardrommen-blev-sann-glenn-forrestgate/


Gi aldri opp:  (Michael Alonzo)

Annen Fagliteratur:


Seminar om menn utsatt for voldReform har over flere år hatt samtaletilbud til menn utsatt for vold. Over 200 utsatte menn har benyttet seg av tilbudet. I tillegg har vi hatt telefonsamtaler med langt flere. Dette har gitt oss kompetanse og erfaring på hvilke behov voldsutsatte menn har og hvordan møte dem. Innføring av krisesenterloven medførte at flere andre aktører fikk behov for kunnskap om vold mot menn i nære relasjoner og hvordan hjelpe dem. Reform utviklet da et seminar om voldsutsatte menn der innholdet er hentet både fra forskning om vold i nære relasjoner og fra våre erfaringer fra samtaletilbudet.

Les mer på linken under her:


http://reform.no/index.php?option=com_content&view=article&id=181%3Aseminar-om-menn-utsatt-for-vold&catid=4&Itemid=97http://www.narcissism.se/statistik 
Romaner  
High Conflict Institute
Böcker på engelska
 Se även...
..och fler på Amazon.com


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Psykopatens grep: (Inger Wesche)
Det finnes mange hverdagspsykopater rundt oss. Dette er en bok til hjelp og støtte for deres ofre.
"Psykopatens grep" skiller seg fra tidligere bøker om psykopati ved at den fokuserer på ofrene. I tillegg til å belyse selve problemet, er den ment å skulle være en selvhjelpsbok som gir konkrete råd om hvordan man kan komme seg ut av grepet. Den tar dessuten opp barnas situasjon og konsekvensene for dem.
Boken er nyttig også for andre som vil vite mer om psykopatisk atferd og hvordan den kan ramme familier og arbeidsliv.


http://www.aschehoug.no/katalog?productId=36152464 


Du kan også høre på podcast program 241. 16/8-12 Inger Wesche her: 
http://itunes.apple.com/
no/podcast/id417932648

itunes.apple.com
Preview and download the podcast NRK P2 – Ekko - et aktuelt samfunnsprogram on iTunes. Read episode descriptions and customer reviews.Mer om boken Kvinnen finner du her: https://www.facebook.com/VidarGolden

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hei! Hvilket forlag kommer den ut på, og vil den bli å finne i bokhandler rundt om i landet?
Mvh Hanne

Vidar sa...

Se over :)

Gråbekka`s Blogger sa...

Gratulerer!:)

Vidar sa...

Tusen takk, det er gøy med den førstefødte :)

Greta sa...

Gratulerer Vidar, så morro:)

Klem fra Greta.

Vidar sa...

Tusen takk Gretha, 2 års jobb er ved sin ende, men det kommer flere bøker :)